Evenimente

Pe teritoriul comunei Cordareni se mai pastreaza numeroase datini si obiceiuri cum ar fi;

 datini si obiceiuri pentru sarbatorile de iarna – colindul
                                                                      – plugusorul
                                                                      – jocul calutilor
                                                                      – jocul caprei
                                                                      – dansul ursului
                                                                      – dansul mascatilor
                                                                      – semanatul
datini si obiceiuri de nunta
obiceiuri de boboteaza
obiceiuri de Sfantul Andrei
obiceiuri de Paste        

Formatie de dansuri si fanfară

Purtători ai unor tradiţii străvechi, locuitorii satelor din Comuna Cordareni sunt oameni iubitori de frumos, iar simţirea şi talentul lor prind viaţă în diferitele forme ale meşteşugului, tradiţiilor şi obiceiurilor locale pe care le-au moştenit din moşi strămoşi.

Pentru a-l apăra de influenţele nefaste ale aşa ziselor forme moderne (de progres), ce par a atinge tradiţiile strămoşeşti şi pentru a lupta împotriva artificiului şi mediocrităţilor, dar şi pentru a asigura o continuă regenerare a spiritului local, pentru a-i păstra curată şi nealterată frumuseţea şi originalitatea acestui veşmânt popular, într-un cuvânt pentru a nu lăsa să piară datinile, obiceiurile şi meşteşugurile locale, noi, grupul de iniţiativă, membrii fondatori ai Ansamblului Cordarenca, la indemnul si cu sprijinul D-lui Primar Constantin Dumitras, ca fii ai acestui sat, ne-am aplecat cu atenţie şi cu multă dragoste asupra acestor datini şi obiceiuri locale.

Numeroase colinde, cântece de stea, pluguşoare, sorcove precum si dansul calutilor, al caprei si ursului sau dansul mascatilor reprezintă comori de simţire religioasă, de evlavie ortodoxă, de gingăşie sufletească şi frumuseţe literară.

Fanfara, formatiile de dansuri, datinile si obiceiurile de iarna sunt cartea de vizita a satului nostru. Chiar daca din diferite motive, oficial activitatea acestora a fost oprita pentru o perioada de timp, inainte si dupa decembrie 1989, activitatea culturala a fost reluata in forta in ultima perioada. Premiile si diplomele obtinute la numeroase concursuri si festivaluri nationale si internationale, sunt dovada efortului depus de catre membrii ce compun Ansamblului Cordareanca, si Fanfara Stejarul din Cordareni. eros auctor in malesuada lacus mattis.