Hotarare C.L.S.U. nr. 8 din 15.06.2020

Anexă la Hotărârea C.L.S.U. nr. 8 din 15.06.2020
Planul de măsuri de protecție, obligații și restricții ce trebuie respectate de populație în contextul constituirii,,STĂRII DE ALERTĂ,, în vederea prevenirii și controlul infecțiilor generate de virusul SARS – COV – 2, care se aplică începând cu data de 15.06.2020
• În interiorul localităților se interzice circulația persoanelor în grupuri pietonale mai mari de 6 persoane care nu aparțin aceleași familii, precum și formarea unor asemenea grupuri.
• Se interzic activitățile recreative și sportive desfășurate în aer liber, cu excepția celor care se desfășoară cu participarea a cel mult 6 persoane care nu locuiesc împreună, respectiv ciclismul, drumețiile, alergarea, canotajul, alpinismul, vănătoarea, pescuitul și alte activități recreative și sportive desfășurate în aer liber stabilite prin ordin comun al ministrului sănătății, după caz, cu ministrul agriculturii și dezvoltării rurale.
• Se interzice participarea la evenimente private în spații închise, cu excepția celor care se desfășoară cu participarea a cel mult 20 de persoane și cu respectarea regulilor de distanțare socială.
• Se interzice participarea la evenimente private în spații deschise, cu excepția celor care se desfășoară cu participarea a cel mult 50 de persoane și cu respectarea regulilor de distanțare socială.
• Pentru toate persoanele care vin în România din țările care nu fac obiectul excepției de la carantinare/izolare, stabilită de Institutul Național de Sănătate Publică și aprobată de Comitetul Național pentru Situații de Urgență, se instituie măsura carantinării/izolării la locuința/ locația declarată de persoana în cauză, împreună cu colocatarii, inclusiv familia/ aparținătorii, după caz.
• Persoanele care vin în România din țările care fac obiectul excepției de la carantinare/ izolare, prevăzută mai sus, dar care, înaintea plecării din țara respectivă, nu au stat cel puțin 14 zile pe teritoriul acesteia, intră în carantină/izolare la locuința/ locația declarată de persoana în cauză, împreună cu colocatarii, inclusiv familia / aparținătorii, după caz.
• Persoanele care fie au plecat din România și petrec o perioadă mai scurtă de 14 zile în altă țară exceptată de la măsura carantinării/izolării, fie au petrecut o perioadă de cel puțin 14 zile cumulativ în țări exceptate de la măsura carantinării/ izolării nu intră în carantină/ izolare la intrarea în România .

Prezentele măsuri actualizează Planul de măsuri de protecție, obligații și restricții ce trebuie respectate de populație în contextul constituirii,,STĂRII DE ALERTĂ,, în vederea prevenirii și controlul infecțiilor generate de virusul SARS – COV – 2, care se aplică începând cu data de 15.05.2020 , aprobat prin Hotărârea Comitetului Local pentru Situații de Urgență al comunei Cordăreni nr.8 din 15.06.2020