IN ATENTIA CETĂȚENILOR

În atenția cetățenilor ORD 7)
ÎN ATENȚIA CETĂȚENILOR COMUNEI CORDĂRENI

Conform Hotărârii nr. 9 din 05.04.2020 privind măsurile adoptate de Grupul de Suport Tehnic la epidemii din cadrul Comitetului Județean pentru Situații de Urgență Botoșani vă informăm următoarele:
În mijloacele de transport în comun din județul Botoșani, precum și în toate spațiile publice închise ( primărie, spații comerciale, farmacii, piețe agroalimentare, instituții publice, șantiere, gări, autogări, etc) purtarea mijloacelor de protecție a gurii și nasului este obligatorie. Aceste mijloace de protecție constau în măști de protecție, eșarfe, fulare, alte articole vestimentare etc., menite să-i protejeze pe cei din jur, în cazul în care o persoană ar putea fi infectată, dar fără să prezinte simptome.
Administratorii și deținătorii de spații publice ( primărie, spații comerciale, farmacii, piețe agroalimentare, instituții publice, șantiere, gări, autogări, etc) nu vor permite accesul fără mijloace de protecție .
Administratorii și deținătorii spațiilor comerciale , instituțiilor și a altor locații în care există aflux de cetățeni sunt obligați să monteze covoare îmbibate cu substanțe dezinfectante la intrarea în aceste spații.
Măsurile sunt puse în aplicare din data de 06.04.2020.
Societatea PRO-AGRO a sponsorizat Primăria Cordăreni cu suma de 25 000 lei, bani care vor fi folosiți pentru ajutorarea persoanelor vulnerabile în fața pandemiei de COVID-19. În numele cetățenilor comunei Cordăreni le mulțumesc pentru acest ajutor și așteptăm și din partea altor societăți sau persoane fizice să fie alături de locuitorii comunei Cordăreni.
După cum ați fost informați în mass media , situația de urgență se prelungește cu încă o lună, iar pentru asta am rugămintea de a respecta cu strictețe măsurile impuse de către autorități.
Deoarece depunerea cererilor pentru APIA se va face electronic, așteptăm precizări pe care le vom transmite către dumneavoastră, precum și modul în care vom gestiona această situație la nivel de primărie. Vă rog să analizați cu atenție fiecare document și cultură , care vor fi declarate, pentru ca atunci când veți fi contactat telefonic , să puteți prezenta aceste informații cât mai bine.